čtvrtek 6. října 2011

Adresát: SuperVáclav

Je to docela zábava si pročítat komenáře a hlavně maily od vás. Je jich neskutečný množství, ale jsem za ně rád. Najde se i pár zajímavých postřehů a připomínek.

Na jednu stranu mi spousta z vás vyjadřuje podporu, na druhou ale příchází i opovržení a výhružky. Beru obojí. Je fajn, že se o některých věcech zase začalo mluvit.

Hrozně moc děkuju za rady a za tipy na co se mám zaměřit. Posouvá mě to dál a vim, kam to směřovat. Hodně se opakujou stížnosti na bezdomovce ale to je dost ošementej problém. Ty lidi by spíš potřebovali pomoct a ne trestat ta to, že jsou v podstatě na dně. Na tohle jsem asi krátkej.

Chtěl bych zmínit pár zajímavých návrhů co jsem dostal. Nejvíc mě zaujaly politické nabídky jestli bych se nechtěl sejít a popovidat si o všem. No to teda nechci. Nerad bych se zamotal s nějakou politickou institucí, protože právě politika u nás smrdí snad ze všeho nejvíc a může dost podstatně za lhostejnost a pokrytectví mezi lidma.

Taky padly návrhy jestli se o mě může natočit někdo studentský film. Napsala spousta fotografů, že by mi udělaly nějaký profi fotky a tak. Všechno zvažuju. Dokonce jsem byl osloven abych se zúčastnil nějaký osvětový akce proti kouření a snad měl někde proslov na univerzitě. :)

Spojili se se mnou taky kluci z nejmenovanýho klubu bojových umění, že mi v případě potřeby budou krejt záda. Vzhledem k negativním reakcím to vůbec nezní jako špatnej nápad. Ne že bych se bál, ale je to fajn pocit mít kolem kdyžtak tyhle prima kluky.

A hodně vtipný byl dnešní rozhovor po mailu s italským novinářem. Oprášil jsem angličtinu ze školy a se zbytkem pomohl kamrád Google Translator. Škoda že si nepřečtu, co o mě píšou v Itálii. Kdyžtak mi to pak napište, jestli se tam někdo chystáte.

Hodně z vás píše, že by to chtělo taky zkusit. Tak to zkuste! Oblíkněte kostým a vyražte do ulic. Vaše město vás potřebuje. Jsem zatím v Praze, ale plány jsou vyrazit i ven a něco tam províst. Určitě mi napište kde se co děje, ať s tím můžu operovat.

Díky vám všem!

50 komentářů:

  1. S těma bezdomovcema to je pravda, asi bych je taky netrestal. Jinak hodně štěstí ať už budeš provádět cokoliv, celá rodina se těší na další videa.
    Zdar jak Brno !

    OdpovědětVymazat
  2. Z těchto videí vždy smrdí virální reklama, ale osobně doufám, že mezi ně nepatříš a dál budeš svým. Držím palce. Hlavně buď opatrný, máš sice spoustu příznivců, ale i odpůrců a pár lidí by ti mohlo jít po krku. ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Dnes jste v praze netrapčil? Alespon se prosím nepovažujte za Českého superhrdinu urážíte tím nejen mě ale i český stát a všechny jeho obyvatele. Až se naučíte slušnému chování a nebudete napadat lidi zezadu, nebudete zbaběle utíkat tak pak se považujte za českého superhrdinu. Do tý doby vám radím se trochu krotit. Tohle totiž není možný buď jste naprostý blázen nebo vás někdo podporuje zvenčí. Pokud v tom jedete sám tak by mě zajímalo co na ty vaše kousky říká váš zaměstnavatel.

    OdpovědětVymazat
  4. Mě teda neuráží (a myslim, že většinu byvatel ČR taky ne) hned z několika důvodů - snaží se něco dělat, na něco upozornit a krom toho se nepovažuju za součást státu, ale za svobodnou bytost, nevim co je stát v životě sem ho neviděl a nemluvil s nim, je to jen mentální idol... něco s čím se lidé můžou ztotožnit, aby si kolem sebe postavili klec

    OdpovědětVymazat
  5. Václave jen dál, ty co jdou proti proudu jsou dycky často terčem kritiky protože narušujou lidem jejich falešný pocit bezpečí... „tohle je něco neznámého, to se mi nelíbí“. Hodně lidí to nepochopí protože na to nejsou připravení... Soustřeď se na ty, co jsou :)

    OdpovědětVymazat
  6. Pro Thundra, jak můžeš říci "že uráží tím český stát a všechny jeho obyvatele" ?? Mě tím neuraží naopak bych řekl, že jsem rád že je tu někdo kdo něco dělá. Jak můžeš vědět že uráží všechny ??? Ty jsi se všemi mluvil, já myslim že ne tak příště mluv sám za sebe...

    OdpovědětVymazat
  7. Mám k SV dvě věci 1) je fajn, že tu někdo rozpoutá debatu a podobných problémech 2) útočit zezadu a následně zdrhat je srabské od normálního člověka, natož od "superhrdiny"... SV bude frajer, az to, co dela, bude delat tvari v tvar a nebude zdrhat. Do te doby je to jenom srab, co pouta pozornost a nema sanci nic ovlivnit, maximalne si na par tydnu uzivat popularity, ktera jak rychle privane, tak odezni... Jako fanouska "superhrdinu" me ale jeho sralbotky mrzi..

    OdpovědětVymazat
  8. pane ježíšek a vy jste se všemi mluvil? a víte vy jak se chová hrdina?pokud se pan SV učil od komiksů tak by mě zajímalo od kterých.

    OdpovědětVymazat
  9. Pro Nativko7 :
    Myslím, že ty by jsi byl posranej až na ušima jenom o nějaký takový věci přemýšlet,takže se nad sebou zamysli.

    Miluji tyhle nafoukaný Internetové Hrdiny *ironicky* :)

    Jinak tobě Václave přeji hodně zdaru a držím ti palce.

    OdpovědětVymazat
  10. Vsichni pisou ze se nechova jako hrdina ... a to tam ma prijit zmlatit toho kuraka, nahazet je na hromadu a jendou nohou si na ne stoupnout a zalozit ruce ? :) asi ne ... ale muj osobni nazor je ze ma pravo si Vaclav rikat Hrdina :) protoze aspon nesedi jako 90% lidi tady v republice ....

    OdpovědětVymazat
  11. Dobry nekoho neopravnene zlejes, znicis mu treba mobil nebo skurvis triko hovnama a kdyz ti da zato po hube tak ho zmlati tvoje gorily, uzasnej napad... nevim proc si rikas super hrdina kdyz se neumis postarat ani sam o sebe ty pytle hoven

    OdpovědětVymazat
  12. Thunder: naprosto souhlasím. Nic si z toho nedělejte, očividně sem píše dost náctiletejch lidí a ta je pochopitelné, že ještě nemají rozum a že se v jeho chování vyžívají. Nicméně je smutné, že pár jedinců ten rozum nedostane i ve stáří.

    OdpovědětVymazat
  13. A jestli někdo považuje chování tohoto extroverta za hrdinské, tak je mi ho opravdu líto.

    OdpovědětVymazat
  14. Ondras, já náctiletý už dlouhou dobu nejsem a dost mě to urazilo. Možná to nedělá jak v komiksu ale alespoň se o něco snaží. Co jsi udělal ty pro tuhle špínu v republice, předpokládám že nic a řadíš se mezi ty co jen kritizují. Zapoj se radši do všedního nudného procesu, protože to jen lidi jako ty umíte....

    OdpovědětVymazat
  15. naše politika je milej zlatej ježíšku jenom divadýlko k odlákání pozornosti toho co se děje ve světě.s tim něco dělat je předem prohraný protože to je neprůstřelný.

    OdpovědětVymazat
  16. Souhlas s Ježíškem... Ondras proč si myslíš, že ty zrovna rozum máš a ostatní ne? - typickej egoismus, kterej ten hlavní problém ve společnosti. Václav se na nikoho nevytahuje a neti to žádnej extrémista - to by teprv bylo nebezpečný. Zlyl mladý kluky který to ustojej, nebo by měli. Dělá dobrou a zajímavou práci a nechápu lidi co ho slepě hned odsouděj, to umí každej

    OdpovědětVymazat
  17. Budou mít ti ninjové, kteří s tebou budou chodit, také nějaký kostým? Mohl bys být superhero, který by s sebou bral další superheroes.

    OdpovědětVymazat
  18. Thunder: Jasně... a svět ovládají illumináti a jediní lidé, kteří znají pravdu, jsou konspirační ovce, co?

    OdpovědětVymazat
  19. Ojinek: illumináti už dávno nejsou ve vedení.díky církvi se z nich stali vyvrhelové společnosti.ale o tom snad jindy
    každopádně SV nekoná dobro nebo spíš ještě nekonal abych byl přesný. akorát oplácí zlo zlem.to není řešení.

    OdpovědětVymazat
  20. http://www.blesk.cz/clanek/radce-penize/160472/nekoupite-tak-vas-zamknem-a-nepustime-domu.html

    OdpovědětVymazat
  21. Ježíšek, DýFí: Neříkám že ostatní rozum nemají. Říkám, že nemají rozum ti, kteří jeho činy schvalují. To je vše. A je mi naprosto jedno, jestli to někoho urazilo, ale pokud někdo jeho činy schvaluje, měl by se vážně nad sebou zamyslet!
    A nějak mne uniká co závratného udělal superváclav pro naší zem.

    Mě jde jen o jediné a to poukázat na nesmyslnost celé akce. Vadí mě spoustu věcí, ale nic mě nedává právo vzít "zákon" do vlastních rukou a vypořádávat se s problémy, jak uznám za vhodné.
    Sem nekuřák, respektive sem dříve jako mladý blb kouřil, proto vím, že člověk z toho musí vyrůst. Respektive musí chtít. Ale rozhodně by mě nenapadlo někoho polejvat vodou. Ano, kdyby kouření na zastávkách bylo zakázané, dalo by se uvažovat o akci: ztrapni svého kuřáka. Tedy pokud má dotyčný v hlavně trochu šedé hmoty, je nejlepší na něj zaútočit slovně a to tak, aby si na něj každej na té zastávce ukázal prstem a řek si, že je to bezohlednej člověk.
    K pejskařům, tam je to jiné, tam pcohopitelně majitelé psů exkrementy sbírat musej. A věř, že když vidím někoho kdo to nesebere, slovně se do něj pustím a úspěch sem měl zatím skoro stoprocentní a vždy sem mohl s tohodle boje vyjít s hlavou vztyčenou a ne utíkat jako srab a účinek byl stejnej, příště už si většina lidí ten pytlík na hovno vzala. Jak to vím? Chodím věnčit psa den co den a dá se říct, že tam potkávám ty stejné lidi a už se mi nestalo hodně dlouho, že bych někdy viděl pejskaře po svém psovi neuklidit.
    Pak tu máme akci MHD, tedy magistrála. Souhlasím, lidé by mohli více využívat MHD, jenže pár procent si v autě veze věci ke klientovi, například. Další mají služební auta, kterýma se dostanou rychlejc do požadovaného místa. Pak tu máme většinu a tam je to hlavně o komfortu. Rozvrzaná tramvaj, kde nejlépe vám pod nos smrdí bezdomovec, nebo nějaké nemyté prasátko... O proti autu je komfort nesrovnavatelný.

    OdpovědětVymazat
  22. Proč je zbabělé útočit ze zadu a utíkat ? vždyť elitní speciální vojenské jednotky světa udeří nepříteli vždy do zad a stylem udeř a uteč ! A rozhodně je za to nikdo nenazývá sraby. :-)Jen chci říct že super hrdina ve filmu je nezničitelný... ale SuperVáclav je člověk z masa a kostí, takže by byl blázen kdyby napadl nějakého hromotluka a ještě si čekal na ránu... (pokud jste slyšeli o americkém Bítnovi který potíral bezpráví někde v USA, stavil se k tomu čelem a pak ho málem zabili, skončil se zlomeným nosem a zlomilo to i jeho odhodlání... proto Václave klidně utíkej, nejsi srab, srabi jsou ti, kteří se bojí jednat veřejně jako ty) Hovna na triku a kýbl na hlavě jsou nepřiměřené a razantní kroky.. ale jediná možnost jak hnout s problémem je jít na to razantně.

    OdpovědětVymazat
  23. Srovnávat elitní zásahové jednotky a pomateného magora je trochu mimo mísu, nepřijde ti?
    Nejde jen o útěk, jde taky i o celém provedení. Tedy přijít k někomu, zopakovat ve větě 20x vole a pak zdrhnout a smát se u toho jako utečenec z Jedličkova ústavu... To je opravdu hrdinské... (ironie pochopitelně) Tím naznačuji to, že kdyby superváclav na videu nevypadal jako dlaždič, tak by ani to utíkání nebyl takovej problém.

    OdpovědětVymazat
  24. no je to pražák.. proto asi to volování :D

    OdpovědětVymazat
  25. Tím chceš říct co?
    Já jsem taky pražák, mí kámoši taky a rozhodně nikdo nemluví jako ten pomatenec. Takhle mluví jen děti ze školy a nebo lidí, kteří mají IQ menší než svůj věk. Nicméně je jasné, že superváclav moc rozumu nepobral.

    OdpovědětVymazat
  26. No já nežiju přímo v Praze, když venčim psa a udělá výkal, řeknu si ok, kašlu na to protože mě nikdo neviděl, ale i kdyby viděl, ten pes to dělá většinou na trávě a né na chodníku kdyby mi někdo řekl ať to uklidím, opáčím mu: A na co se asi platí poplatek za psa 2x do roka, ať se postará obec když chce poplatek za to, že můžeš mít doma zvíře...:-D Navíc vo co de, sou to jen jinak seskládaný molekuly jídla... Uznávám, že ty první akce byly dost radikání, chudák ten s tim hovnem na zádech - s tim pak musel jít nebo jent tramvají, metrem busem domu, hrůza... Trochu lituju i ty kuřáky, ale zase nemám rád když mi někdo fouká cigaretovej kouř pod nos, kterej je pro pasivního kuřáka mnohem horší - a to se říká, že plíce si pamatujou i 1 cigaretu... Ale líbí se mi, že Václav může lidi trochu inspirovat a za to má plus (u mě). Inspirovat ve smyslu, ok tady něco nehraje, lidem to vadí tak na to upozorní a začne se diskuze atd... Ty první lidi byli prostě jen v nevhodnej čas v nevhodnym místě (pro ně). Václav si už na tohle dá určitě bacha a myslim, že bude spíš mluvit než jednat, ale i to se počítá

    OdpovědětVymazat
  27. no koukám že si pan SV najme na své hrdinské činy ochranku tak tomu říkám vrchol.když na mě vyleje např kýbl vody tak se nebudu moct ani bránit a když ano tak mě k tomu ještě zmlátí ochranka, najměte si ABL aby jste byl ještě více populární vy hrdino.

    OdpovědětVymazat
  28. DýFí: za co asi. Sis nikdy nevšiml odpaďáků speciálně na psí exkrementy? Vyvářet to a plnit lopatkama něco stojí. navíc se z toho financují i další věci.

    Jen mě něni jasnej tvůj přístup. Souhlasíš s václavem a přeci děláš věci proti kterejm on bojuje.

    OdpovědětVymazat
  29. to je to samé, jako by sis zapálil na zastávce a vedle tebe by václav někoho zlil a ty mu ještě pogratuloval a kouřil si dál.

    OdpovědětVymazat
  30. Václave, fajn že medializujete problémy každého města, bojí se ale, že to bude bez výsledku - nikoho nepřimějete ke změně a už vůbec ne agresí. Obvykle je to kontraproduktivní. Ohleduplnost se rozhodně nedá vynutit...
    A můžete jednou čekat vzhledem k mnoha agresivním reakcím slušnou nakládačku možná i od přihlížejícího okolí

    OdpovědětVymazat
  31. Myslím si že jsem hrdina daleko větší a záslužnější když nabídnu staré babičce sedadlo v autobuse. A podle toho jak vypadá SV bych řek že je taky kuřák :D

    OdpovědětVymazat
  32. Jen tak dál, SuperVáclave! :-) A dopľň do výstroje rukavice :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Ahoj Václave rozproudil si tu celkem dobrou diskuzi. Rád bych se zapojil. Obě strany, jedna proti tobě druhá s tebou mají něco do sebe. Tak proč si nevzít s obou to nejlepší? Teď mě napadá například: proč si nevezmeš transparen Lidé nekuřte, nevyjdeš do ulis s kýblem a každej kuřák kterýho potkáš by ti do něj hodil cigáro ty mu za to na oplátku něco dáš leták, odznak,...
    Měl by si úplně překopat svůj přístup místo dost radikálního chování zvolit mírnější přístup, jak zde lidi naznačují. Začít můžeš tím že se omluvíš za svoje provedení nebo trest jestli to lze nazvat neměl by si cigarety hasit ty ale jejich majitelé. Měl by si na problém poukázat a tím se ho i pokusit vyřešit ne ho trestat jinou trestnou činností. Před akcí si prostuduj pořádně zákony, aby si je nejen neporušoval, ale aby si i věděl jestli ho porušují ostatní a to se 100% jistotou.
    Dál si taky narzil na problém s bezdomovci. Dopručuju ti začít zde. Vem si pár stovek rozměň je a vyjdi do ulic a pomož těm lidem.
    Doufám že si vezmeš rady ostatních, pokud možno i mou radu, k srdci. Jak říká můj bratr vždycky si nech poradit.

    OdpovědětVymazat
  34. člověk jako tenhle kripl by neměl chodit mezi lidma.na co si hraješ?brzo budeš v Bohnicích a v tom lepším případě.protože když tě potkám ustřelím ti hlavu a klidně si to odsedím.nemam o co přijít ale mysli na svojí rodinu,jestli nakou maš ty zasraná mrdko budou kvůli tobě trpět.tak zatim a schovavat se nemusíš my tě stejně dostanem

    OdpovědětVymazat
  35. ty už se nedívej na tv maš z toho mozek na sračku.tebe dřív asi zneužívali ve škole a ted si to vybíjíš na ostatních.neni tvůj brácha mc Emil.tvůj smích odpovídá tvý debilitě!Sám porušuješ zákon ale chceš bejt hlavně v tv.Podle mě seš policajt............. čuráku

    OdpovědětVymazat
  36. Václav Procházka, Oldřichova 19, Praha 2 - když už si registrujete doménu supervaclav.cz, nedělejte to pod vlastním jménem a adresou.

    OdpovědětVymazat
  37. Hlavně, než budete zase někde trapčit, tak si nejdřív prověřte zákony. Viz polévání lidí na "zastávce"

    OdpovědětVymazat
  38. Uz se o tom mluvi i v italie... :P

    http://www.corriere.it/esteri/11_ottobre_09/repubblica-ceca-supervaclav-burchia_de6a585c-f278-11e0-9a3e-cd32c10dad62.shtml

    OdpovědětVymazat
  39. Já ze SUPER-VÁCLAVEM a jeho aktivit souhlasím, aspoň člověk který začal konečně něco dělat i když je to docela někdy i kruté... Já sem také kdysi něco podobného udělal ze psím výkalem který dotyčný pejskař neodklidil po sém velkém psu na chodníku. Já to řešil razantněji,sebral jsem výkal a řádně sem jej rozmazal dotyčnému po obličeji! Neutíkal jsem, naopak jsem mu to důrazně vysvětlil že příště to bude horší! Do dneska to vždy uklízí!!! Hodně lidí mě bude soudit ale mě je to jedno a klidně to udělám i ostatním pejskařům!

    OdpovědětVymazat
  40. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  41. Pane Václave, tím co jste tady předvedl jste mi udělal obrovskou radost. jsem rád že se najdou lidé kteří o našem státu smýšlí tak jak na tom je a ne jen skvěle když vyhraje mistrovství... My, češi jsme zvyklí že si můžeme dělat co se nám zlíbí jelikož nám to řekli po revoluci a je třeba za to konečně dostávat pořádně přes prsty když to sami nevidíme...sám se snažím bojovat proti těmto nedostatkům tam kde bydlím ale samozřejmě bez masky...

    OdpovědětVymazat
  42. Jojo, prostě paráda, jen bych si dával bacha na kretény, co u sebe nosí zbraň a jsou schopni ji při řešení takového "napadení" použít. Takových idiotů u nás přibývá ;-) Jinak, Václave, držím pěsti!!!

    OdpovědětVymazat
  43. To video s Hovnem je nahraný a domluvený. Nejde to dokázat na jednom člověku. Aby jsi mě a spoustu lidí přesvědčil že jsi opravdu pošuk a děláš tyhle nesmyslný akce opravdu kvůli důvodum jaký zveřejňuješ tak by těch pejskařů bylo aspoň 10 pak bych věřil možná že nevezmeš nějakýho známýho nedáš mu 200 za to že se nechá namazat hovnem nahraješ to a pak následně nahraješ na internet kde ze sebe uděláš "superhrdinu" do kterého máš hodně daleko. Jen si na superhrdinu hraješ, opravdu je to zbabělý ůtočit na lidi ze zadu. Nějací válečníci jsou na to alespoň z části připravený. Obyčejní civilisté NEJSOU ! Příjde mi celý tento projekt jako jakési vyplnění volného času a sebezvýraznění se. Bohužel mě ani jedna z věcí nenadchla. Nehledě na to že z videa o kouření na zastávce žádný tebou poškozený člověk neporušoval zákon. Kouření je zakázáno pouze v zastřešených objektech a prostorech na zastávkách tzn přístřešky. To že si ten blbeček kouří u výlohy asi tak 50 metrů od zastávky a příjde blb kterej na něj vyleje kýbl vody. Totální hloupost ale opravdu totální..

    OdpovědětVymazat
  44. Půlka z vás tu žere hovna. Hádáte se,protože on něco dělá a vy jen sedíte na prdeli a kritizujete vše,co se děje? :)) On se neskutečně baví,o nic víc tu nejde ;) někdo jaksi moc nepochopil,o čem to všechno "super super super" je :)). Tenhle člověk je bůh! nikdo z vás haterů mu nesáháte ani po kotníky! :) Obdivuju ho,že na to má koule. Leckterej incident by člověka odradil,jeho ne :).
    Mimojiné,každej člověk by se měl považovat za svobodnou bytost a ne součást státu. Za součást státu bych se považoval před 25lety. Dnes NE! Bylo by třeba zopakovat defenestraci...každej se stará sám o sebe a na lid se sere! :) To je panečku demokracie :) .. taková zelená a křivá :))

    SV jen tak dál ! :)

    OdpovědětVymazat
  45. Nejvyšší čas připojit "Robina" a "Catwoman"!! Takže Superjozífek a Megamařena? Třeba?:)

    OdpovědětVymazat
  46. @Ojinek je dobra otazka, jak bude vypadat ochranka, ale Vaclave, premyslej, co kdyby doslo k nasilnostem? To do tech lidi pustis ty mlaticky? Jako, bacha na to.

    OdpovědětVymazat
  47. Václave, je třeba zasáhnout proti cyklistům jezdícím po chodnících! Cyklisté patří na silnici. Jsem schopen to tolerovat u dětí a mladistvých, kteří se třeba bojí provozu, ale dospělí lidé na kole jsou nebezpeční, pakliže jedou mezi lidmi na chodníku.

    OdpovědětVymazat
  48. Václave jen tak dál !! Je na čase aby tady těm dutejm hlavám který sou tak pohodoví že si nechaj všechno líbit někdo ukázal, co se tady děje :D A doufám že nás dorazíš polejt i do Jihlavy. Byla by to čest :D Měj se a hodně zdaru !!!

    OdpovědětVymazat